- 12 Aylık Eğitim Programımız
Modelistlik eğitimimiz 12 ay sürmektedir, toplamda 768 saat eğitim verilmektedir.
- 18 Aylık Eğitim Programımız
Modelistlik eğitimimiz 18 ay sürmektedir, toplamda 1.152 saat eğitim verilmektedir.
CEM MODELİSTLİK & STİLİSTLİK KURSUNDA
STAJYER DEĞİL MODELİST YETİŞTİRİYORUZ...
- 12 veya 180 ayda son sistem gerber bilgisayarlı numuneden, katalogdan herhangi bir ana kalıp, baz kalıp kullanmadan,
- Uygulamalı pratik modelhane ortamında bütün modelleri dikerek,
- Deneyimli Öğretmenler nezaretinde,
- İç piyasa ve ihracat ölçülerine uygun,
- Hafta içi / Hafta sonu günde 8 saat 13 kişilik sınıflarda,
- Milli Eğitim Bakanlığından diplomalı, hayali değil ciddi eğitim vermekteyiz.
- Kontenjanımız sınırlıdır.
- Kurs kayıtlarımız başlamıştır, hemen arayarak detaylı bilgi alın.
İyi bir eğitim ve meslek sahibi olmanız için doğru adımı atarak hemen bizi arayın...
( Alt yapısı olanlar için, haftada iki tam gün olarak eğitim verilir. Kadın ve erkek giysilerinin A dan Z ye tümü uygulamalı olarak verilmektedir. )
Modelistlik, tekstil sektöründe özellikle dokuma ürünü kumaşlardan elde edilecek giysilerin stilist tarafından, önceden belirlenmiş uluslararası standart ölçü tablosuna göre seri üretim amaçlı model kalıbının hazırlanmasına verilen addır. Kişiye özel kalıp çıkarma, aynı zamanda kişiye özel olarak hazırlanan giysiler için ise drapaj (gerçek model üzerinden çalışma) yöntemi ile kişiye özel ölçülerde kalıp çıkarlılması olasıdır.
Bilgisayarlı modelistlik; ticari ölçekli işletmelerde seri üretim durumu söz konusu olduğu için yapılacak üründen 100 lerce üretileceği için olası kumaş kayıplarının en aza inmesi kullanılan kumaşın fiyatını düşüreceği gibi bu durum üretilen ürününde fiyatına yansıyacağı ve ticari rekabette ciddi bir avantaj olacağı için uzun metrajlı kumaşların kullanılacağı seri üretimlerde bilgisayarlı modelistlik daha doğrusu kumaş kesim planı için hazırlanan pastal pilanı (kumaş kesim kalıbı) açısından olmazsa olmazlardan biridir.
Pratik modelistlik; daha önceden yapılmış olan bir elbisenin kabının tekrar çıkartılması için özellikle iğneli rulet denilen iğne ile işaretleme yapan basit bir el aleti ile ! düz bir masaya kalıbın çıkacağı mülaj kağıdı üzerine yatırılır ve kalıbı çıkarılmak istenilen elbisenin birleşme yerlerinin üzerinden geçerek, iğneli ruletin iğneleri elbisenin kumaşının arasından iğneleri geçerek elbise ile masa arasındaki mülaj kağıdı üzerinde delikle oluşmasına sebep olur. daha sonra dikiş paylarıda eklenerek elbisenin 1'e 1 kalıbı mülaj kağıdı üzerine kolayca çıkarılmış olur.