YKS GRUBU 2024
Pazartesi 5 saat
SALI 5 SAAT
ÇARŞAMBA 5
Perşembe DENEME
Cuma TATİL
Cumartesi 10 saat
Pazar 9 saat
Haftada toplam 32 sat eğitim alınıyor. Ayda 108 saat eğitim alınarak 10 aylık eğitim programı boyunca yaklaşık 1080 ders saati işleniyor.
Deneme, Ek ders ve Soru çzöümleri ile öğrencinin dersden alacağı verim arttırılıyor.
Her hafta deneme yapılarak öğrenci seviye kontrolü düzenli olarak takip ediliyor.
MEZUN öğrenciler için Hafta içi;
7 EYLÜLDE BAŞLAYACAK OLAN HAFTA İÇİ YKS KURSUMUZDA;
Pazartesi:5
Salı:5
Çarşamba:5
Perşembe:5
Cuma: (deneme sınavı)
Saat Olmak üzere haftada 20 ayda 80 saat ders verilmektedir. 9 ay sürecek eğitimlerinde öğrenciler yaklaşık 720 saat ders almaktadır.
12. SINIFLAR eğitimi ise hafta sonu;
15 AĞUSTOSTA BAŞLAYACAK OLAN YKS HAFTA SONU KURSUMUZDA;
Cumartesi 7
Pazar 7
Hafta içi bir gün 2
saat olarak haftada 16 ayda 64 saat ders verilmektedir. Toplamda 10 ay verilecek eğitimle öğrencilerimiz hızlandırmalarla birlikte 700 saat ders alma imkanına sahip olmaktadır.
Öğrencilerimize Ders sonrası 17: 00'a kadar soru çözümleri yapılmaktadır. Öğrenciler sınava uygun olarak hazırlanmış konu anlatımı ve test kitapları ile desteklenmektedirler. Farklı yayınlardan yapılan denemelerle öğrencilerin öğrendiklerini test etme imkanı sağlanmaktadır. Yargı akademi kurs merkezi olarak, öğrencilerimizi sınava sadece bilgi olarak değil psikolojik olarak ta hazırlamanın gerekliliğini biliyor; alanında uzman rehber hocalarımızla, öğrencilerimizin psikolojik sürecini de takip ediyoruz.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Nedir?
Artık yeni sistem ile birlikte adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecekler. Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 1.Oturum Temel Yeterlilik Testi TYT, 2.oturum Alan Yeterlilik Testi AYT ve 3.oturum ise Yabancı Dil Testi YDT olarak geçmektedir. 1.oturum olan TYT sınavına herkes girmek zorundadır. Bu oturumdan yeterli puan alırsanız 2. ve 3. oturumlara girmeye hak kazanıyorsunuz.
YKS sınavının 1.oturumu genel olarak etkisi %40, 2. ve 3.oturum ise %60 olarak belirlenmiştir.
TYT Puanımın Hesaplanabilmesi için Kaç NET Yapmam Gerekiyor?
Öncelikle YKS sınavına geçmeden önce sınava yeni bir gelen kuraldan bahsedelim. TYT puanınızın hesaplanabilmesi için Türkçe veya Matematik testlerinden en az birinden 0.5 NET yapmanız gerekiyor. Aynı kural AYT ve YDT için de geçerli, çözeceğiniz testlerden en az birinden 0.5 net yapmanız gerekecek.
Örnek verecek olursak bir öğrenci TYT sınavında matematik testinden 1 net ve Türkçe testinden -1 net yaparsa puanı hesaplanır. Türkçe testinden 0.5 net yaptı ve matematikten -5 net yaptı, puanı yine hesaplanır. Bu testlerin en az birinden 0.5 net yaparsa puanı hesaplanacaktır. Fakat mesela öğrenci 2 testten de 0 net yaptı diyelim puanı hesaplanmaz. AYT sınavında ise öğrenci istediği bölümün puan türünde ki testlerinin en az birinden 0.5 yapması gerekiyor. YDT sınavında ise 0.5 net veya üstü yaparsa öğrencinin puanı hesaplanır.
YKS Baraj Puanları Kaç Olarak Ayarlandı?
Öncelikle TYT sınavından 150’den yüksek puan alırsanız Önlisans yani 2 yıllık fakültelerine girebiliyorsunuz.
Yine TYT’den 150’den yüksek puan almak koşulu ile, adayın TYT puanı ile sınavın AYT ve YDT testlerden alacağı puanla birlikte hesaplanacak olan Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanının en az birinin 180 puan olması gerekmektedir. 180 puana ulaşan adaylar Lisans yani 4 yıllık fakültelere ve yüksekokullara girebilecekler.
TYT sınavından 200’den yüksek puan alırsanız bu puanı seneye kullanabiliyorsanız. Nedir bu seneye kullanmak diyorsanız yani seneye sınava girmek istiyorsanız bu puanı kullanabiliyor ve bir daha TYT sınavına girmenize gerek kalmıyor
YKS’de Hangi Dersler Var? Kaç Soru Çıkacak?
1.Oturum girilmesi zorunlu olup;
40 Türkçe,
40 Matematik,
20 Sosyal Bilimler,
20 Fen Bilimleri şeklinde olacak.
2. Oturum tek bir kitapçıktan oluşacak olup;
1.Test Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 Toplam 40 Soru,
2.Test Matematik Toplam 40 Soru,
3.Test Fen Bilimleri Toplam 40 Soru,
4.Test Sosyal Bilimler 2 Toplam 40 Soru şeklinde olacak.