8. YIL UĞUR AKYOL MÜZİK MERKEZİ
  • İstanbul
    1. Bahçelievler

  • 6.927 kişi bu kursu inceledi

    KONSERVATUAR HAZIRLIK - YENİ DÖNEM KAYITLARIMIZ DEVAM EDİYOR...

    Konservatuar

    Birebir özel ders olarak haftada bir gün bir saat şeklinde yapılmaktadır.müsaitlik durumunuza göre kurs gün ve saatinizi siz belirlersiniz.

     

    Konservatuvar nedir: Müzik, opera, tiyatro ve bale öğretiminin yapıldığı okullara konservatuvar denir.

    MÜZİK

    Programın Amacı:

    Müzik eğitimi konservatuvarda verilmektedir. Konservatuvarların amacı klasik batı müziği, Türk sanat müziği ve Türk halk müziği alanında çalışacak sanatçıları yetiştirmek ve bu konuda araştırma yapmaktır. Konservatuvarların müzikle ilgili başlıca programları şunlardır: Müzikoloji Yaylı Çalgılar Temel Bilimler Nefesli Çalgılar ve Vurma Sazlar Kompozisyon Şeflik Ses Eğitimi Çalgı Yapım Şan-Opera Piyano-Harp Konservatuvarlarda ayrıca tiyatro, bale ve halk oyunları programları da bulunmaktadır.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:

    Konservatuvarlarda eğitim süresi, hazırlık sınıfıyla beş yıldır. Hazırlık sınıfında başarılı olmayan öğrencinin okulla ilişkisi kesilir. Konservatuvarda armoni, form bilgisi, ses eğitimi, ritmi uygulaması, nota yazım bilgisi, solfej, partisyon bilgisi, enstrüman bilgisi, oda müziği, Türk sanat müziği, Klasik batı müziği ve Türk halk müziği, orkestra ve koro şefliği, müzik tarihi, diksiyon ve fonetik, şan ve eşlik, atölye ve teknoloji gibi dersler okutulur, şan opera programı, yaylı ve nefesli sazlar, piyano ve harp programlarında, beceri geliştirici uygulama ağırlıklı dersler verilir.

    Gereken Nitelikler:

    Konservatuvara girebilmek için lise veya dengi okul mezunu olmak, ÖSS’de belirli bir puanın üzerinde puan almış olmak ve açılan yetenek sınavında başarılı olmak gerekir. Bu sınavda başarılı olmak için herşeyden önce üstün bir müzik yeteneğine sahip olmak gereklidir. Müzik alanında çalışacak kimselerin uzun ve yorucu çalışmalardan bıkmayacak kadar müziği sevmeleri, mesleklerinde başarılı olmalarının ön koşuludur.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları işler:

    Konservatuvarı bitiren kimselere “Konservatuvar Diploması” verilir ve diplomada eğitim gördüğü alan belirtilir. Konservatuvar mezunları, Müzik İcracısı, “Kompozitör” veya “Şef” unvanı ile şan opera programını bitirenler “Korist” veya “Opera” Sanatçısı unvanı ile çalışırlar

    Çalışma Alanları:

    Konservatuvar mezunları, başta Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Opera ve Balesi olmak üzere çeşitli kültür kurumlarında, TRT’de görev alabilirler veya serbest çalışabilirler. Temel bilimler ve müzikoloji bölümünden mezun olanlar konservatuvarlarda öğretim elemanı olarak görev yapabilirler.

     

    Sınavda Neler Soruluyor ?

    İlk Öğretim Düzeyinde Yapılan Sınavlarda:

    * Temel Müzik Bilgisi (Notalar) * Müziksel İşitme (İki Ses, nadiren üç ses sorulur.) * Müziksel Söyleme (Basit Ezgi Tekrarı) * Müzik Tarihi Bilgisi * Bireysel Çalgı Bilgisi (Tercihen Piyano-Keman-Yan Flüt )

    Orta Öğretim Düzeyinde Yapılan Sınavlarda

    * Temel Müzik Bilgisi * Solfej (Müziksel Okuma ) * Müzik Tarihi ve Form Bilgisi * Çok Ses İşitme (İki,Üç,Dört Ses Duyma ) * Ezgisel Bellek * Ritimsel Bellek * Şan * Bireysel Çalgı Bilgisi

    Lisans Düzeyinde Yapılan Sınavlarda

    * Temel ve İleri Müzik Bilgileri * Çok Ses İşitme-Yineleme * Ezgisel Bellek-İşitme * Ritimsel Bellek-İşitme * Solfej-Deşifraj (Müziksel Okuma ) * Dikte (Müziksel Yazma ) * Müzik Tarihi ve Form Bilgisi * Armoni ve Form Analiz * Şan Bilgisi * Bireysel Çalgı Bilgisi

    Genel olarak tüm sınavlarda sorulan bilgiler aşağı yukarı aynıdır. Ancak seviye yükseldikçe sorulan soruların niteliği de değişmektedir. Örneğin, Lise giriş sınavlarında çoğunlukla DİKTE’ ye yer verilmezken Lisans sınavlarının neredeyse hepsinde sorulur. Okullar Üniversiteye göre de farklı sınavlar yapabilirler. Örneğin Bir Eğitim fakültesi ARMONI bilgisi aramazken bir diğeri bu konuya özellikle eğilebilir.

    Daha Fazlası Daha Azı

    Sıkça Sorulan Sorular

    Müzik kulağını ve nota bilgisini geliştirmek için verilen kurs eğitimi sürecinde seslerin anlamlarına uygun olarak okunması ve melodik hafızanın pekiştirilmesi üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Parçaların vuruş değerleriyle birlikte deşifresinin yapılması, öğrencinin ilgili olduğu alana yönelik enstrüman çalışmaları, parça seçimi, ritim duygusuna uygun çalışmaların yapılması gibi eğitim süreçleri de öğrencilere verilmekte olan dersler kapsamındadır.
    Konservatuvara hazırlık kursu genellikle müzisyenlerin ilgili olduğu alanlara yönelik olarak verilen eğitimleri kapsamaktadır. Bu bakımdan sınavda tercih edeceğiniz müzik aletiyle ilgili parça seçimine, projelerin hazırlanma süreçlerine ve enstrüman detaylarına da yer verilmektedir. Kurs, sınavı kazanabilmeniz için gerekli olan tüm bilgileri size sunacaktır. Dolayısıyla sürece enstrümanınızla birlikte çalacağınız parçalar da dahil edilmektedir.
    Konservatuvar kursunun amacı, Devlet Konservatuvarları, üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakülteleri, Güzel Sanatlar Liseleri, Askeri Bando Okulları, Müzik Öğretmenliği Bölümü, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı bölümü gibi müziksel kabiliyet gerektiren alanlarda öğrencilerin başarılı olabilmelerini sağlamaktır.
    Sınavlarda kapsamlı teknik çalışmalar ve uygulamalı alıştırmalardan sorumlu olacağınız için gitmeniz gereken minimum kurs süresi 3 ay olarak kabul edilmiştir. Konservatuar sınavlarına ne kadar erken hazırlanırsanız kazanma ihtimaliniz de o kadar artacaktır. Bu nedenle eğitmenler kurs süresini hızlandırmak yerine dersleri en iyi şekilde algılayabilmenize olanak tanıyan çalışma metotlarını tercih etmektedir.
    Genellikle liselerden mezun olan öğrencilerin tercih ettiği hazırlık kurslarının belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Orta öğretimi tamamlayan öğrenciler de bu kursa katılabilmekte, Güzel Sanatlar Lisesi’nin ilgili alanlarına yönelebilmektedir. Öğrencinin kişisel gayret ve çalışma prensipleriyle de doğru orantılı olan süreç, bireysel yatkınlıklara göre de değişebilmektedir.
    Konservatuara hazırlık kursu sizi sınavlarda başarılı olabilmeniz için gerekli seviyeye ulaştırmaktadır ancak bu sürecin ardından yeteneklerini sergileyebilmeniz için kendinizi geliştirmeniz de gerekmektedir. Özellikle eğitmenlerinizin hazırladığı ev içi çalışma programları ile hem kişisel gelişiminize katkı sağlayabilir hem de başarılı olma şansınızı yükseltebilirsiniz. Kursa düzenli olarak katılım gerçekleştirmek de bu başarıyı mümkün kılan bir etmen olarak bilinmektedir.
    İNDİRİMİ KAÇIRMAYIN İndirimin bitmesine kalan süre
    %20 indirim 5.000 TL 4000 TL

    Fiyat Tablosu

    Süre Liste Fiyatı Kampanyalı Fiyat Fiyat Açıklaması
    1 Ay (4 Saat) 1 x 5000 TL 1 x 4000 TL Kazancınız: 1000 TL özel ders

    Gün ve Saatler

    Günler Saat Aralıkları
    Hafta İçi
    Pazartesi 10:00 - 22:00
    Salı 10:00 - 22:00
    Çarşamba 10:00 - 22:00
    Perşembe 10:00 - 22:00
    Cuma 10:00 - 22:00
    Hafta Sonu
    Cumartesi 10:00 - 22:00
    Pazar 10:00 - 22:00

    Bu Eğitime Özel Taksit Fırsatları

    Taksit Tutarı Toplam Tutar
    Tek Çekim TL TL
    3 Taksit TL TL
    6 Taksit TL TL
    9 Taksit TL TL
    Taksit Tutarı Toplam Tutar
    Tek Çekim TL TL
    3 Taksit TL TL
    6 Taksit TL TL
    9 Taksit TL TL
    Taksit Tutarı Toplam Tutar
    Tek Çekim TL TL
    3 Taksit TL TL
    6 Taksit TL TL
    9 Taksit TL TL
    Taksit Tutarı Toplam Tutar
    Tek Çekim TL TL
    3 Taksit TL TL
    6 Taksit TL TL

    Yorum Yapın

    Doğrulama SMS'i gönderilecektir.

    İstanbul Bahçelievler Şirinevler

    Adnan kahveci bulv. hayat apt. no:224 kat:5 daire:14 Şirinevler Metrobüs Durağı Karşısı

    Toplu taşımaya yakın
    Şirinevler Metrobüs Durağı 100 m. uzaklıkta
    Mesaj Gönder
    Şimdi Ara

    Kurs.com - Tüm hakları saklıdır © 2014-2025

    kurs.com'da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görsel, video, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içerik, görsel, video, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından kurs.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için mağaza (ilan) sahibi ile irtibata geçebilirsiniz.