- Birebir Özel Ders
- Maksimum 8 kişilik sınıflar
- Düzenli deneme sınavlarıyla üniversiteye hazırlık
- Etkin Öğrenci takip sistemi
- İnteraktif öğrenme sistemi
Fizik derslerimizde, bu dersin aslında ne kadar keyifli ve kolay olduğunu fark edecek ve ezberletmek yerine öğretmeyi hedef almış bir zihniyetle başarınızı daha yüksek seviyelere taşıyabileceksiniz.
Lise 9-10-11.Sınıflar: Okul Derslerine takviye ve TYT – AYT hazırlık
12. Sınıflar: TYT – AYT Hazırlık ve okul derslerine takviye
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim müfredatının basitleştirilerek, hacminin daraltılacağını, bilgiden ziyade analiz yeteneklerini geliştirecek bir müfredat oluşturmak için hazırlıklara başlandığını daha önceden açıklamıştı. MEB, yeni müfredat çalışmalarında üç önemli konu üzerinde hassasiyetle duracaklarını belirterek, haftalık ders saatlerinin fazla olması, ders sayısındaki yığılma ve dersleri n içeriklerinin çok ağır olması konularında değişiklik yapılacağını, yapılacak çalıştaylar sonrasında yeni müfredatın oluşturulacağını belirtmişti .
En son 2013 yılında değişikliğe uğrayan YGS-LYS müfredatı, 2017 yılında uygulanmaya başlayacak. 2017-YGS ve LYS’de birçok konuyu kapsam dışı bırakan MEB ve ÖSYM, bir takım konuları da ekleme kararı aldı.
Değişiklik öğrencileri nasıl etkiler?
Değişikliklerin, öğrenciler açısından olumlu olacağını baştan belirtelim, ancak tamamı sayısal derslerden yapılan müfredat değişikliği, 11. sınıftan itibaren hazırlanan ve bu konulara çalışan öğrencileri bir taraftan sevindirirken, bir taftan da hayal kırıklığına uğrattığını belirtmekte yarar var…
Değişikliğe uğrayan konular tek tek incelendiğinde, bugüne kadar sınava giren adayların oldukça zor konulardan sorumlu oldukları sonucu ortaya çıkıyor. Bundan sonraki süreçte YGS veLYS’ye girecek adaylara kaldırılan konulardan soru sorulmayacak olması, işlerini bir hayli kolaylaştıracak, çünkü çıkarılan konular oldukça fazla ve zor içeriğe sahip konulardı.
AB’ye üye diğer ülkelerin ortaöğretim müfredatları incelendiğinde, neredeyse hiçbir ülkenin eğitim müfredatı Türkiye’deki ortaöğretim müfredatı kadar ağır değil. Bu zorluk üniversite giriş sınavlarında da kendini gösteriyor. AB ülkelerinde, yoruma ve analize dayalı sorulara daha fazla yer veriliyor; öğrencilerin analiz yetenekleri ölçülüyor, oysa Türkiye’de öğrencilerin yorum becerisini sadece YGS’de kısmen ölçerken, LYS tamamen bilgiye dayalı bir sınav olarak karşımıza çıkıyor.
Bilhassa LYS’nin bilgiye dayalı sınav olmasının dezavantajı, öğrencinin bilgiyi ezberlemesine ve işine yarayacak şekilde kullanmayı bilmemesine neden oluyor. LYS’de öğrenilen veya kullanılan bilgiyle değil, ezberlenen bilgiyle sınava giriliyor ve bu bilgilerin çoğu sınavdan sonra unutulup gidiyor.
Sık değişen müfredat, yayınevlerini ve üniversiteye hazırlık kurumlarını sıkıntıya sokuyor. 2017 sınav hazırlığına erken başlayanlar, yayınlarını toplatıp kısa zamanda yeniden güncellemek zorunda kalacaklar.
HANGİ KONULARDA DEĞİŞİKLİK OLDU?
Kaldırılan Konular:
-Madde ve Özellikleri Konusunda Fiziksel ve Kimyasal Değişimler
-Fiziğin Doğası Konusundaki Hipotez, Teori, Yasa Kavramları
-Genleşme Formülleri
-Kararlı Dalgalar
-Deprem Dalgaları
-Genel Çekim Enerji Formülleri
-Küresel Aynalar ve Merceklerdeki Formüller
-Işıktaki Gir. ve Kırınım For.
-Çözme Gücü
-Doopler Formülleri
-Elektron Kabukları
-Radyoaktivite Formülleri
-Yıldızlardan Yıldızsılara
-Ö.Göreli. Göreli Enerji
Eklenen Konular
-Modern Fiziğin Teknolojideki Uygulamaları