ASP kursunda neler öğreneceğim?
Web teknoloji temelleri ve HTML bilgisinin öğretildiği kurs kapsamında temel bilgisayar eğitimi almış olmak yeterlidir. Ağırlıklı olarak bilgisayar yazılımcıları tarafından tercih edilen kurslarda ASP’ye giriş, Client-Server ve Built-in Objects gibi eğitimler verilmektedir. Veritabanı mantığının, VBScript fonksiyonlarının, koşul ve döngü sistemlerinin, SQL sorgularının ve XML’ye giriş derslerinin de yer aldığı kurs süresince Microsoft Visual Studio kullanılabilmektedir.
Nesnelere yönelik programlama tekniklerinin, C# programlama kavramlarının ve webform arayüz sistemlerinin de yer aldığı kurslarda verilen eğitimin sonunda sertifika alabilme olanağında da sahipsiniz. Dinamik web sitesi oluşturmanın temellerini atabileceğiniz Asp kursunda pek çok ünvana sahip olabilmektesiniz. Özellikle büyük firmaların bünyesinde yer alabilmek için alacağınız eğitimlerle web taraflı yazılım üretebilmektesiniz.
ASP nedir?
Active Server Pages, (Etkin Sunucu Sayfaları) web sayfaları üretebilmek için tercih edilen bir programlama dilidir. Özellikle basit kodlama yapılarının yer aldığı ASP’nin, Microsoft tarafından geliştirildiği bilinmektedir. Arayüz kişiselleştirme, web içeriklerini dinamik anlamda düzenleme ve değiştirme, yeni içerik ekleme, veritabanına bağlanan veriler üzerinde işlem yapabilme gibi olanaklar sağlayan ASP, sayfayı açan kullanıcıya HTML kodlarıyla dolu bir sayfa göndermektedir.
Genellikle kurslar dahilinde verilen eğitimle öğrenilen bu programlama dili bir başkası tarafından görülmemektedir. Tarayıcılarla herhangi bir bağlantısı olmadan çalışan ASP, web sunucusuyla bir arada çalışmaktadır. Genellikle e-ticaret sitelerinin oluşturma süreçlerinde ve veritabanı uygulamalarında kullanılmaktadır.
Asp kursu fiyatları
ASP kursunun sağladığı iş olanakları nelerdir?
Kursu bitiren öğrenciler e-ticaret siteleri oluşturabilir, sitelerin bakımını üstlenebilir ve güncel kalmasına zemin hazırlayabilir. Özel programlar geliştirebilme, web yazılım analizi, bakımı ve tasarımı yapabilme, web yazılımları üretme gibi süreçler hakkında da deneyim sahibi olan öğrenciler uygulama geliştirici, yazılım uzmanı, asp programcısı, yazılım uzmanı, web programcısı gibi unvanlar alabilmektedir.
Genellikle bilgisayar şirketlerinin yazılım departmanlarında çalışan bireylerin pek çok iş olanağı bulunmaktadır. E-ticaret sitelerinin ilgili bölümlerinde çalışabilen, kendi web sayfalarını üreterek kontrolünü sağlayabilen, firmalara özgü internet siteleri oluşturabilen öğrenciler, yazılım uzmanlığı alanında da kendilerini geliştirerek kariyerlerine yönelik başarılı sonuçlar elde edebilmektedir.