Horon kursu fiyatları
Horon zor bir dans mı?
Hızlı bir dans olarak bilinen kurslar tarafından verilen eğitimle öğrenme sürecinize katkı sağlayacak uygulamalardan oluşmaktadır. Dansın zorluklarını ortadan kaldırmak için gruplar halinde katılım gösterebileceğiniz horon kursu ile kendinizi geliştirebileceğinizi unutmamalısınız.
Tüm figürlerini öğrenmede zorluk çekebileceğiniz dansı, eğitmenleriniz tarafından verilen alıştırmalarla pekiştirebilirsiniz.
Horonu ne kadar sürede öğrenebilirim?
1 ile 1.5 aylık süre zarflarında, kişisel gayret ve yeteneklere göre değişen horon öğrenme sürecinde herkesin dansa katılım göstermesi hedef edinilir. Özellikle hızlı horon tekniklerinin tüm detaylarıyla dans kursunda verilecek eğitim tutkusunu birleştirmeyi hedefleyen eğitmenler bu eski kültürün yansımalarını sizlerle buluşturmaktadır.
Dansın öğrenme sürecini hızlandıran en önemli etmenlerden biri de sık sık pratik yapılması ve eğitmenlerin sizler için hazırlamış olduğu ders programlarına uyabilme olarak belirlenmiştir. Teorik ve uygulamalı bilgilerin sizlere kaynaklık ettiği dansın kendine has kıyafetleri bulunmaktadır.
Horon nasıl bir danstır?
Horon Doğu Karadeniz’in en çok tercih edilen dans türleri arasında yer almaktadır. Hızlı ve çevik hareketleri ile izleyenleri büyüleyen dansın yörelere göre çeşitleri bulunabilmektedir. Genellikle kemençe, davul ve tulum eşliğinde gerçekleştirilen dansın figürleri ritme ayak uydurma esasına dayanmaktadır. Özellikle ayak hareketlerinin ön planda olduğu dansta oynayan dansçıları hareketlendirmek amacıyla nara atılabilmektedir.
Ayakların yere sertçe basıldığı, omuzların silkildiği ve kolların dik biçimde hareket ettiği horon, kadınlar tarafından da oynanabilmektedir. Genellikle yayla şenliklerinde oynanan dansın oynandığı yer birbirinden farklı mekanlar olabilmektedir.
Horon çeşitleri nelerdir?
Yörelerine göre farklı çeşitlere ve teknik figürlere ayrılan horon, laz horonu, hemşin, gürcü, arttırma, sıksara, akçaabat, çaykara, bıçak oyunu, sıradan horon, sürmene, üç ayak, sallama, sıksaray gibi türler içermektedir. Horon çeşitleri her yöreye özgü figürler barındırabildiği gibi o yöreyle özdeşlemiş teknik hareketlerden de oluşabilmektedir.
Horonda ne tür kıyafetler giyilir?
Genellikle gösteriye çıkacak grupların Laz kıyafeti adı verilen yelek, gömlek, çizme gibi parçalardan oluşan tasarımlara öncelik tanıdığı bilinmektedir. Zincir ve kemer detayı ile tamamlanan dansın kıyafeti fişeklik ve kama ile hareketlendirilmektedir.
Başlık ve muska gibi aksesuarların da önem taşıdığı kıyafetler oynandığı bölgeye göre ufak değişiklikler içerebilmektedir. Bazı yerlerde köy insanı temsil eden kıyafetler de tercih edilebilmektedir. Yeleğin üzerinde yer alan süslemeler dansa farklı bir hava katmaktadır. Kadınların genellikle folklor temasına uygun kıyafet seçiminde bulunmaktadır.