Binicilik kursunda neler öğreneceğim?
Başlangıç aşamasında ata yaklaşma, malzeme kullanımı, biniş, oturuş, iniş, dönüş, sürüş, duruş, baldır kullanımı gibi eğitimler alacaksınız. Temel teknikler adı verilen bu eğitim sürecinin ardından hafif, orta ve tempolu at binme eğitimlerine tabi tutulacaksınız. Bu süreç 5. veya 6. derste gerçekleşebilmektedir.
Atı herhangi bir destek almadan kontrol edebileceğiniz seviyeye ulaştıktan sonra at sporlarına yönelebilirsiniz. Bu sporlar engel atlama, pony oyunları, altı top oyunu, dayanıklılık ve yarış oyunları, at üzerinde jimnastik oyunları, bidon yarışları, cirit, düz yarış olarak pek çok farklı kategoriye ayrılmaktadır.
Hangi binicilik kursuna başvurmalıyım?
Binicilik sporunu öğrenebilmeniz için öncelikli olarak kurs eğitmenlerinizin size yaklaşımına dikkat etmelisiniz. Binicilik kursuna gideceğiniz yerin kapasitesi ve hocalarınızın eğitim düzeyi kurs öncesinde üzerinde durmanız gereken etmenler arasında yer almaktadır.
Binicilik kursu öncesinde neler almalıyım?
Biniciliğin ilk dersi kıyafet seçimine yöneliktir. Bu kıyafetler hem güvenliğinizi hem de rahat hareket edebilmenizi olumlu kılacaktır.
Genellikle ince ve dar bir binici pantolonu, çizme veya bot gibi kıyafetlerin kullanıldığı kursa başlangıç sırasında kamçı, eldiven ve mahmuz gibi malzemeler de uygun görülmektedir.
Bazı kurslarda kıyafetler eğitmenler tarafından da temin edilebilmektedir.
Tog adı verilen baş bölgenizi koruyacak malzemenin de takılması gerekmektedir. Eğitimlerde çocuklar pony tipi adı verilen atlarla çalışma programlarına katılmaktadır. Tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi çocuklar için de uygun kurs malzemelerinin ve kıyafetlerin kullanılması zorunludur.
Binicilik kursu fiyatları
Biniciliğin faydaları nelerdir?
Binicilik, pek çok kasınızın çalışmasına yardımcı olmaktadır. Sırt ve bel problemlerini de ortadan kaldıran bu spor çocuklarda kemik yapısının şekillenme sürecine katkı sağlamaktadır. Bacakların ve kalçanın sıkılaşmasına imkan tanıyan binicilik aynı zamanda keyifli bir spor dalı olarak vaktinizi en iyi şekilde değerlendirmenize zemin hazırlar. Ata binmek sizi tüm sıkıntılardan uzaklaştırırken ruhunuzu da dinlendirmektedir.
Binicilik tehlikeli bir spor mudur?
Her spor dalında olduğu gibi binicilikte de zorlu teknikler ve alışma süreci zaman alan alıştırmalar bulunmaktadır. Özellikle atın size adapte olabilmesi için ona nazikçe yaklaşmanız ve ürkütecek hareketlerden kaçınmanız gerekmektedir. Binicilikte temel düzeyden profesyonelleşme seviyesine kadar alacağınız kapsamlı eğitim sürecinin ardından tüm zorlukları ortadan kaldırabileceğiniz gibi sporun eğlenceli yönünü de ön plana çıkarabileceğinizi fark edeceksiniz.
Binicilik kursunun yaş sınırı nedir?
Binicilik kursu için belirlenen minimum yaş sınırı 4.5-5 olarak kabul edilmiştir. Özellikle kapsamlı bir eğitim sürecinden oluştuğu bilinen biniciliğe bu gibi yaşlarda başlamak ileriye yönelik profesyonelleşme düzeyinize ulaşmanız için yeterli olacaktır. Boy ve kilo ölçüsünün de önem taşıdığı kurslarda eğitimler 45 dakika ile 1.5 saat arasında değişmektedir.