Sigortacılık kursunda neler öğreneceğim?
Sigortacılığın tanımı, gelişimi ve temel ilkeleri ile başlayan eğitim sürecinde sigorta işlemleri, taraflar, aracılar, ödemeler, reasürans, sigorta türleri, şirketler, kurum ve kuruluşlar, hasar ve tahsilat, stratejik planlamalar, kar ve zarar hesaplama gibi çalışmalar da program kapsamına alınmaktadır. Genellikle kursu alacağınız il veya ilçeye göre farklılık gösteren sigortacılık kursunda eğitim süreçlerine bu alanla ilgili farklı dersler de ilave edilebilmektedir. İç denetim, devlet denetimi ve bağımsız denetimler gibi süreçleri de kapsayan sigortacılık kursunu tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanmaktadır.
Sigortacılık kursu fiyatları
Sigorta nedir?
Sigorta, insanların uzun vadeli tasarruf ve yatırım amacıyla tercih ettikleri bir güvence yöntemidir. Hem maddi ve manevi zararın karşılanmasına olanak tanıyan sigorta, emeklilikte gelir kaybının önlenmesini, vefat ve maluliyet teminatlarının sağlanmasını ve sosyal güvenlik sistemlerine ek gelir elde edilmesi amacını taşımaktadır.
Sigortacının vasıfları nelerdir?
İyi bir sigortacı, sektörle ilgili genel kavramlar hakkında bilgi sahibi olmalı ve müşteriyle etkili bir iletişim kurabilmelidir. Sigorta hukukunun, pazarlamasının ve sigortacılık mevzuatının tüm süreçlerini bilen sigortacılar mali analiz tekniklerini kullanabilir, risk verilerinin analizini gerçekleştirebilir, sigorta muhasebesini kullanabilir ve müşterilerin en çok ihtiyaç duyduğu alanlarda maddi ve manevi destek sunabilir. Sigortacılık alanında kendini geliştirmeyi hedefleyen herkes bu kursa katılım gerçekleştirebilmektedir.
Sigortacılık kursuna kimler katılabilir?
Kursa katılmak için her kurum tarafından belirlenen farklı kriterler bulunmaktadır. En az lise diplomasına sahip olan, sigortacılık alanında sertifika almayı hedefleyen pek çok kişi, kursların sunduğu olanaklardan faydalanabilmektedir. Sigortacılık kursu için gerekli belgeler arasında vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve öğrenim belgesi gibi evraklar da yer alabilmektedir.