Yüksekte çalışma eğitici eğitimine kimler katılabilir?
Üniversitelerin iş sağlığı ve iş güvenliği, itfaiyecilik, sivil savunma vb. önlisans bölümlerinin öğrencileri ya da mezunları, en az lise mezunu olup özel kuruluşlarda veya kamu kurumlarında eğitmen olarak çalışanlar, eğitimci olmak isteyenler, iş güvenliği uzmanı olmak isteyenler yüksekte çalışma eğitici eğitimine katılabilirler.
Yüksekte çalışma eğitici eğitimi kursu fiyatları
Yüksekte çalışma eğitici eğitimi kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek yüksekte çalışma eğitici eğitimi kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Yüksekte çalışma eğiticisi eğitiminde neler öğretilir?
Yüksekte çalışma ortamları, yüksekte çalışanların düşmelerine neden olabilecek etkenler, düşmeye karşı alınması gereken önlemler, düşmeyi önleme planının hazırlanması ve uygulanması, düşmeyi önleme, düşen nesnelerden korunma vb. konular eğitimin içeriğini oluşturur. Merdivenler, iskeleler, alternatif korunma yöntemleri vb. konularda yüksekte çalışma eğiticisi eğitiminin içeriğinde yer alan diğer konu başlıklarındandır.
Yüksekte çalışma eğiticisi eğitimine katılanların kazanımları nelerdir?
Bu eğitime katılanlar yüksekte çalışma ortamları ve ekipmanları, bu ekipmanları kullanma yöntemleri, yükseğe güvenle çıkma teknikleri, kişisel korunma materyalleri, yüksekte çalışma ile ilgili yönetmelik, yasa ve tüzükler hakkında bilgi sahibi olurlar. Eğitim sürecini başarı ile tamamlayanlar yüksekte çalışma ile ilgili gerekli önlemleri alır, eğitimler sonunda değerlendirme yapar ve kayıt tutarlar. Çalıştıkları kurumlarda iş kazası politikalarına destek olabilir ve oluşabilecek kazaları önleyici tebdirler alabilirler. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında yüksekte çalışma eğitimi verebilirler.