Çello çalmak zor mudur?
Perdesiz bir enstrüman olan çello, öğrenim süreci zorlu alıştırmalar içeren kapsamlı bir eğitimle öğrenilmektedir. Bu eğitimin kendine has süreçleri olduğu gibi, eğitmenler tarafından verilen çalışma programlarına göre hızlandırılabildiği bilinmektedir.
Çello çalmak için parmakların enstrümana uyum sağlaması gerekmektedir. Bu nedenle iyi bir çellist olabilmenin sırrı sık sık egzersiz yapmaktan ve eğitim sürecine düzenli olarak katılım göstermekten geçmektedir.
Çello kursu fiyatları
Çello nasıl bir enstrümandır?
Diğer adı viyolensel olan çello 4 farklı telden oluşan bir müzik aletidir. Genellikle bas seslere yatkın olan çellonun açık alanlarda, orkestralarda ve konser salonlarında öncelikli olarak tercih edildiği bilinmektedir.
Kemanı anımsatan bir şekli bulunsa da boyut bakımından farklılık göstermektedir. 18.yy'da kendine has bir anlam kazanan çello, yayın teller ile temas etmesine bağlı olarak ses çıkarmaktadır.
Çello kursunun amacı nedir?
Eğitmenler tarafından verilen çello eğitiminde müzisyenlerin okullarda gerekli alanlara yönelik olarak gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olabilmeleri esas alınmaktadır. Teori ve solfej derslerinin eksiksiz olarak öğrencilere sunulduğu bu hizmet anlayışı, enstrüman bazında girilecek konservatuvar sınavlarda kişisel gelişim düzeyini en üst seviyeye ulaştırmayı hedef alır.
Üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinde müzik ya da viyolonsel bölümüne girmek isteyen öğrencilere kişiye özel çalışmalarla destek veren enstrüman çalışmaları hafta sonu ya da hafta içi tercih edilecek uygulamalardan oluşmaktadır.
Çello kursunun avantajları nelerdir?
Çello kursu, bireysel ve grup halinde yapılabilecek çalışmaları kapsaması nedeniyle öğrenme sürecinize olumlu katkı sağlayacak uygulamaları barındırmaktadır. Konforlu odalarda verilen bu uygulama çalışmalarında amaç hem enstrümanın tanınması hem de kişinin çello aletini en iyi şekilde çalabilecek düzeye ulaşmasının sağlanmasıdır. Piyasa standartlarına uygun olan ödeme koşulları, kurslar dahilinde sizlere sunulan hizmetler arasında yer almaktadır.
Enstrümanın nasıl tutulacağını, nota ve yay bilgisini, enstrümanın bakım ve temizlik çalışmalarını içeren kurslar, size uygun saatlere göre düzenlenecek programları da kapsamaktadır.
Uygun yaş seviyesinde itibaren tüm çocuklara verebilecek çello dersi eğitim sürecinin ardından bireyin konservatuvar öğrencisi olabilmesi hedeflenmektedir. Enstrümanı hobi olarak çalmak isteyen kişilere de ders imkanlarının sunulduğu kurslarda teknik bilgiler ön planda tutulmaktadır.
Çello kursunda enstrüman veriliyor mu?
Enstrüman desteği veren kurslar size en iyi markaların ürünleriyle kişisel gelişim seviyenizi desteklemeyi amaç edinmektedir. Enstrümanı çalacak kişinin boyuna ve maddi durumuna bağlı olarak değişen enstrüman modelleri içerisinde konservatuvar sınavlarına hazırlanacak öğrencilere farklı ürünler sunulabilmektedir.
Çocuklar ve yetişkinler için farklı boyut özellikleri içeren çello seçiminde kurslardan yardım alabilmeniz de mümkündür. Seslerin doğru biçimde oturduğu çello modelleri, alanında uzman müzisyenler tarafından kursu alacak kişiye belirli ücretler karşılığında sunulmaktadır.
Çello kursunda hangi dersler verilmektedir?
Haftanın belirli günlerinde ve belirli saat dilimlerinde verilen çello eğitiminde kişilere özel programlar hazırlanabildiği gibi grup içi parça çalışmaları da söz konusudur.
Solfej ve armoni, el pozisyonları, doğru yay çekebilme tekniği, duruş ve oturuş çalışmaları, enstrümanın tanınması, parça çalışmaları, dize ve gam çalışmaları, entonasyon alıştırmaları gibi süreçleri kapsayan çello kursu çalışmalarında seviye bazında oluşturulan sınıflar da mevcuttur.
Seslerin doğru biçimde algılanması, tanıtılması ve parçalara uyumluluk sürecinin sağlanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen viyolonsel kurslarında bireysel teknik çalışmalarına da yer verilmektedir.