Hızlı okuma kursu ile...
- Dakikada ortalama 500 ile 570 arasında değişen kelime adedinde okuma yapabilirsiniz.
- Ortalama uzunlukta bir kitabı okuma süresiniz 3 saati aşmaz.
- Kelimeleri tek tek değil, gruplar halinde okumayı öğrenirsiniz.
- Hızlı okuma kursu ile sınav döneminde başarı elde etme oranınız büyük bir artış gösterir.
- Okuduğunuz metni anlama yönünüz güçlenir.
- Her bir soru için okuma süreniz maksimum 7 saniyeye iner.
- Dikkat dağınıklığı ve odak problemleri hızlı okuma kursu ile ortadan kalkar.
Hızlı okuma kursunda neler öğreneceğim?
Başta hızlı okuma ile ilgili teorik bir eğitim alacak, ilerleyen süreçlerde uygulamalı alıştırmalarla kendinizi geliştirebileceksiniz. Hızlı okuma teknikleri, farklı yöntemler, birebir alıştırmalar ve etkin okuma çalışmaları ile pekiştirilen bu süreçte katılımcılara en çok faydalı olacak eğitim metotları tercih edilir.
Hızlı okuma teknikleri nelerdir?
Günümüzde okuma hızını arttırmak için kullanılan pek çok teknik bulunmaktadır. Bu tekniklerin birincisi takistoskop egzersizidir. Gözün çeviklik oranını arttırmak için kullanılan bu araç göz kaslarının gelişmesine olanak tanımaktadır. İkinci teknik kelime gruplamadır. Kelime gruplama, bir metni blok olarak görülebilmenizi sağlar.
Üçüncü teknik sağ ve sol göz egzersizidir. Bu egzersizin amacı göz kaslarını güçlendirmek ve görme hızını arttırabilmektir. Dördüncü teknik metronom egzersizidir. Bu teknikle metronom eşliğinde okuma hızınızı maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra hızlı okuma tekniğinizi geliştirecek pek çok egzersiz bulunmaktadır. Hızlı okuma programı tekniğinizi geliştirecek etmenlerin başında gelir.
Hızlı okuma kursu fiyatları
Çok hızlı okuyarak okuduğumu anlayabilir miyim?
Hızlı okumak bir metni bütünüyle “görebilmenizi” sağlıyor olsa da asıl amaç, okuduğunuzu anlayabilmenizdir. Dolayısıyla hızlı okumayı soruları okumadaki en pratik yöntem olarak düşünebilirsiniz.
Gözünüzün hızlı okumaya alışması ve beyninizin kelime gruplarına tek bir bakış ile görmeyi öğrenmesi hızlı okumanın iki farklı temelini oluşturmaktadır. Bir metnin hızlı okunması onun anlaşılamaz olmasını değil, idrak edilebilir olmasını sağlamayı amaç edinmelidir.
Hızlı okuma kursuna kimler katılabilir?
Bu kursa katılmak için belirlenen herhangi bir yaş sınırı veya özel bir kriter bulunmamaktadır. Özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin ve satış-pazarlama, yöneticilik, insan kaynakları, asistanlık gibi alanlarda iş faaliyetlerini yürüten çalışanların hızlı okuma kursuna katılması tavsiye edilmektedir.