Tar kursunda neler öğrenebilirim?
Tar kursu bu enstrümanı iyi bir biçimde öğrenebilmeniz için tüm teorik ve uygulamalı eğitimleri sizlere sunmaktadır. Tar nasıl tutulur, teknikleri, tezene vuruş biçimleri, tavırlar, nota ve bonalar gibi kapsamlı bir çalışma sürecinin geçerli olduğu kursta solfeje ve kalıplara yönelik eğitimler de verilmektedir.
''Tar akort cihazı nasıl kullanılır? Metronomla ritmik çalışmalar nasıl yapılır?'' gibi soruların yanıtlarını da bu kursta bulabilirsiniz. Programın sonunda enstrümanı öğrenmiş kabul edilirsiniz.
Tar kursu fiyatları
Tar kursuna kimler katılabilir?
Tar çalmak için belirlenen yaş sınırı 10'dur. Özellikle enstrümanın uzunluğu nedeniyle belirlenen bu yaş sınırını dolduran herkes kursa katılabilir.
Tar nasıl bir enstrümandır?
Azerbaycan, Gürcistan, Irak ve Özbekistan'da sıklıkla tercih edilen bu enstrüman, ülkemizde Kars yöresine ait müziklerin temelinde yer almaktadır. İki farklı çanaktan meydana gelen tarın yapımında dut ağacı kullanılmaktadır.
Misina ile göğüs kısmında yer alan perdeler tardan farklı notalar çıkarabilmenize yardımcı olmaktadır. İkinci grup teller adı verilen Kök ve Zeng telleri, tınıyı zenginleştiren, enstrümanı makamlara göre akort edebilmenize imkan tanıyan tellerdir.