Konuşma terapisi kimlere uygulanır?
Konuşma terapisi, dil veya konuşma bozukluğu olan birçok çocuk ve yetişkin için uygulanabilir. Ayrıca konuşabilecek yaşa gelmesine rağmen konuşmakta geç kalmış çocuklarada konuşma terapisi uygulanabilir. Artikülasyon bozukluğu, kekemelik, ses bozukluğu, dil bozukluğu vb. durumlar konuşma terapisi ile tedavi edilebilir.
Konuşma terapisi kursu fiyatları
Konuşma terapisi kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek konuşma terapisi kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Konuşma terapisine kaç yaşında başlanır?
3 yaşındaki bir çocuğun gelişimi kendini rahatlıkla ifade edebilecek düzeydedir. 3 yaşında olmasına rağmen rahatlıkla konuşamıyor ya da dil gelişimnde gözle görülür bir yavaşlık farkediliyorsa vakit kaybetmeden konuşma terapisine başlanmalıdır. Konuşma terapisine erken yaşlarda başlamak ileri yaşlarda başlamaya oranla çok daha etkili sonuçlar alınmasını sağlar.
Çocuklarda konuşma bozukluğunun nedenleri nelerdir?
Konuşma bozukluğuna neden olan pek çok neden vardır. Konuşmayı sağlayan kas ve kemik yapılarındaki değişiklikler, diş ve damak problemleri, motor gelişim geriliği, beyin ve sinirlerde meydana gelen problemler, işitme kaybı, als gibi nörolojik bozukluklar, otizm, down sendromu, asperger, gırtlak kanseri, ses tellerindeki rahatsızlık gibi pek çok sebep konuşma bozukluğuna neden olabilir.
Çocuklarda dil gelişimi olumsuz etkileyen faktörler nelerdir?
- İçe kapanıklık
- Uyum problemi
- Yanlış öğrenme
- Çocuğun sürekli tartışma ortamlarında bulunması
- Çocuğun kendini ifade etmesine fırsat verilmemesi
- Sevgi şevkat gibi ihtiyaçlarının karşılanmaması ve ilgisizlik
Çocuklarda dil gelişimini destekleyen davranışlar nelerdir?
- Bebeklikten itibaren sık sık onunla konuşmak
- Bebekken çıkardığı hece ve sesleri ona tekrarlamak
- Yaşına uygun hikayeler okumak ve anlatmak
- Çocukla birlikte yaşına uygun şarkı ve tekerlemeler söylemek
- Sürekli sorular sormak, kısa ve basit cümleler kurdurmak