DGS kursunda neler öğreneceğim?
DGS kursunda verilen eğitim sınavlara hazırlık sürecinde ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri içermektedir. Başta Matematik ve Türkçe dersleri olmak üzere Geometri ve Mantık derslerine yönelik eğitimlerin de verildiği DGS kursunda sınava hazırlanan katılımcılar için eğitimler hem grup dersleri hem de kişiye özel çalışma programları aracılığı ile pekiştirilmektedir.
DGS kursuna katılarak istediğiniz üniversitelerde okuyabilme fırsatı elde etmiş olacaksınız.
Dgs kursu fiyatları
DGS nedir?
Dikey geçiş sınavı, meslek yüksek okulunda okuyan öğrencilerin 4 yıllık bir üniversiteye girebilmek için başvurdukları sınavdır. Bu programa dahil olabilmek için staj yapmış olma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Henüz stajını tamamlamış öğrenciler de DGS sınavına katılabilmektedir. Sınav yılda 1 defaya yapılmaktadır. DGS sınavına en fazla 3 defa girilebilmektedir. Sorular 80 sözel 80 sayısaldır. Sınav süresi 3 saattir.
DGS kursuna kimler katılabilir?
DGS kursuna meslek yüksek okulunda okuyan ve lisans programlarına geçiş yapmak isteyen herkes katılabilmektedir. Daha önce ön lisans diploması almış öğrenciler DGS sınavına katılamamaktadır. Sınava yalnızca ilgili bölümde okuyan öğrenciler başvurabilmektedir.
DGS kursunda eğitim
DGS kursunda verilen eğitim müfredata ve sınav mantığına uygundur. Özellikle her öğrenci için hazırlanan konu anlatım seti, soru bankası, denemeler ve yaprak testler sınava en iyi şekilde hazırlanmanıza yardımcı olmaktadır.
DGS kursunda sınava hazırlık sürecinin ardından çalışmalarınızı ders sonlarında verilen ödevlerle de pekiştirebilirsiniz. Başarılı olabilmek için kursa düzenli olarak katılmalı, eğitmenlerinizin sizler için hazırladığı ödevleri yapmaya özen göstermelisiniz.