Keman kursu fiyatları

Keman kursu fiyatları, kursun toplam saat ve süresi, kurs programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun diğer özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızda yer alan kursları inceleyerek keman kurs fiyatları hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Keman öğrenmek zor mudur?

Müzik kursunda enstrümanı çalmayı öğrenmede öğrencinin haftanın birkaç saatini ayırarak alıştırma yapması da önem taşımaktadır. Bu alıştırmalar el becerilerinin ve nota bilgisinin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. 

Yetişkinlerde ve çocuklarda müzik aleti çalmayı öğrenme kavramı farklılıklar gösterebilmektedir. Bu farklılıkların belirlenmesinde en önemli faktör kişisel kabiliyetler ve çalışma disiplinidir. 

Müzikte öğrenmenin sınırı olmadığı gibi, eğitiminizde ne kadar çok teknik çalışmalara yer verirseniz, enstrüman hakimiyetinizi de o kadar kısa sürede oluşturabileceğinizi unutmamalısınız. Bu süreci hızlandırmak için yapacağınız alıştırmalarda enstrümanınızın temiz bir ses çıkarabilmesine dikkat etmeniz gerekmektedir.


Diğer enstrümanlara oranla çalınması zor bir müzik aleti olan keman, uygulamalı çalışmalarla birlikte öğrenilebilmektedir. Öğrenme sürecinin ardından müzisyenin ruhunu dinlendiren kemanı çalabilmek için müzik kulağının iyi olması gerekmektedir. 

Ancak bu durum da başlı başına yeterli bir kavram değildir. Müzik kulağını destekleyen pratik alıştırmalar, çalışma azmi ve enstrümana yeterli kadar zaman ayırma kavramı da öğrenme sürecinde önem taşıyan koşullar arasında yer almaktadır. Bu gibi süreçlerin ardından enstrümanı çalabilmenin hiçbir zorluğu bulunmamaktadır.

Keman kursunda neler öğreneceğim?

Kursun amacı, size enstrümanı temel düzeyde öğretebilmek ve nota bilgisinin oluşturulmasına katkı sağlamaktır. Eğitimin ardından yapacağınız alıştırmalar enstrümanı profesyonel düzeyde çalabilmenize yardımcı olacaktır.

Yay çalışması, tutuş tekniği, nota bilgisi, dize ve gamlar, sol el çalışmaları, enstrüman tanıtımı ve eser çalışmaları kurs kapsamında verilen eğitimler arasında yer almaktadır. Eğitim sürecinin bitimiyle birlikte nota bilgisi sayesinde müzisyen parçalarını çalabilmektedir.

Keman kursuna kimler katılabilir?

Keman çalmak için belirli bir yaş seviyesinin üzerinde olan herkes kurslarda eğitim görebilmektedir. Keman kursunda enstrümana sahip olmak gereklidir. Keman seçiminde müzisyenlerden yardım alabilir veya kurs eğitmenlerinizin başlangıç sürecinde sizler için belirlediği enstrüman modeline sahip olabilirsiniz. 

Keman yaylı ve perdesiz bir enstrüman olması nedeniyle kurs sürecini zorunlu kılabilmektedir.

Keman nasıl bir müzik aletidir?

Arşe adı verilen yayı ile çalınan, violin grubundan bir çalgı olan keman orkestraların ve müzisyenlerin en çok tercih ettiği enstrümanlar arasında yer almaktadır. Güçlü sesi, perdesiz olma özelliği ve insan sesine yakınlığı ile bilinen kemanı çalabilmek uzun süreli emek isteyen bir süreci kapsamaktadır.

Müzik aletini öğrenmek isteyen müzisyenin satın alacağı enstrüman seçimi de çalma azmini tetikleyen önemli bir unsurdur. İlk defa müzik aleti alacak kişiler klavye, gövde ve tel yapısına dikkat etmelidir. Enstrümanda sesin daha iyi çıkabilmesine yardımcı olan öğeye reçine adı verilmektedir. Reçine yay sürülerek kullanılmaktadır.

Keman çalabilmek için kaç yaşında olmam gerek?

Keman çalabilmek için belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Gitar kursunda olduğu gibi, eğitim süreci ne kadar erken başlarsa, bireyin enstrümana hakim olma oranı da o kadar artmaktadır. 7-8 yaşında başlanabilen bu eğitim sürecinin belirli bir sınırı bulunmamaktadır. 

Birey enstrümanı çalmak istiyorsa 40 veya 50 yaşında da keman kursuna gidebilmektedir. Küçük yaşlardaki çocuklara verilen ilk eğitim tutuş tekniği ve nota bilgisidir. 1 senelik eğitimin ardından müzisyen önüne konulmuş olan müzik parçasını icra edecek seviyeye ulaşabilmektedir. Günün en az 1 saatini yay tekniklerine ve parmak egzersizlerine ayıran kişiler enstrümana alışmaya başlamaktadır.