Halk oyunları kursunda hangi danslar öğretilir?
Horon, zeybek, kaşık oyunları, halay, bar ve kafkas başta olmak üzere yörelere ait pek çok dans türlerini de içerisinde barındıran halk oyunları kursunda figürler farklılık göstermektedir. Bu çalışmalar hem özel yarışmalarda hem de belirli gün ve haftalarda grubunuzu ve sizi en iyi şekilde temsil edecek programlardan oluşmaktadır.
Halk oyunları kursunda hangi dansları öğreneceğim?
Birden çok dans türünün yer aldığı halk oyunları dansında Ege, Kuzeydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ve Batı Anadolu başta olmak üzere tüm yörelere ait dans tekniklerini öğrenme şansına sahipsiniz. Dilerseniz tek bir dans üzerinde yoğunlaşarak daha önce bildiğiniz figürleri de geliştirebilirsiniz.
Genellikle halay, horon, zeybek, çayda çıra ve kafkas gibi dans türlerinin tercih edildiği kurs kapsamında karşılama, bengi, bar, kaşık, hora, teke gibi dans türleri de öğretilmektedir.
Halk oyunları kursu fiyatları
Halk oyunlarını öğrenmenin belirli bir yaş sınırı var mı?
Halk oyunları, her yaştan insanın öğrenebileceği geniş kapsamlı bir dans olarak bilinmektedir. Çocukların ve yetişkinlerin istedikleri yaş seviyeleri fark etmeksizin rahatlıkla öğrenip uygulayabilecekleri bu dans, yöresel farklılıklara göre zorluk derecesi artan alıştırmaları barındırabilmektedir.
Bazı dans hareketleri erkekler için uygun olabildiği gibi kimi figürler kadınlara has estetik duruş gerektirebilmektedir. Bu bakımdan değişiklikler gösterebilen halk oyunlar genel hatları itibariyle büyük farklılıklar içermemektedir. 6-11, 11-18 ve 18 yaş üzeri gibi farklı grupların farklı uygulamalarla sürece dahil edildiği programlar bulunabilmektedir.
Halk oyunları kursunda neler öğreneceğim?
Kursta verilen hizmet gereğince pek çok yöreye ait figür çalışmaları hem bireysel hem de gruplar halinde öğrenebilme olanağına sahipsiniz. Duruş teknikleri, dönüş çalışmaları, çiftler halinde çalışmalar ve yörelere ait figür egzersizleri gibi süreçleri kapsayan kursun amacı size ilgi duyduğunuz yöreye ait dans tekniklerinin başarıyla öğretilmesini sağlamaktır.
Canlı müzik eşliğinde uygulamalı olarak yapılan alıştırmalarla ritim ve figür çalışmaları, horon ve zeybek danslarının teknikleri pekiştirilmektedir. Genellikle haftanın 1 veya 2 gününü kapsayan halk oyunları eğitimi süresince çeşitli yarışmalara ve konsept günlere hazır hale getirilen öğrenciler yöresel ezgileri başarıyla sergileme ayrıcalığına da sahip olmaktadır.
Halk oyunları kursuna gidebilmek için hangi kıyafetler gerekir?
Halk oyunları kursunda her yöre için farklı kıyafet seçimi söz konusudur. Bu nedenle tek bir kıyafet üzerinde yoğunlaşmak olanaksızdır. Kurs süresince vücudu sıkmayan, yöresel ezgiler taşıyan, rahat ve bol kesimli kıyafetler giyebileceğiniz gibi bileğinizi sıkmayan ayakkabıları tercih edebilirsiniz.
Kurs sonrasında bir gösteride ya da yarışmada yer alacaksanız giymeniz gereken başlıca kıyafetler yazma, şalvar, yemeni, fes, potur, gömlek, cepken, beyaz çorap olarak belirlenmiştir. Özellikle Ege yöresine ait oyunlarda aksesuar kullanımı yaygındır.