Fotoğrafçılık kursunda neler öğreneceğim?
Öncelikli olarak, kursa gelen her katılımcı fotoğraf makinasının tanıtılmasına yönelik eğitimlerden geçerler. Bu eğitim, makina üzerinde yer alan tuşların işlevlerini, menülerin kullanım alanlarını kapsamakta olup, fotoğrafçılığın tarihine yönelik teorik bilgilerinde de oluşmaktadır. Kurs öncesinde herhangi bir makinaya sahip olmayan katılımcılar, eğitmenlerinden yardım alarak ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri bir cihaz satın almalıdır.
Fotoğraf makinesi türlerinin, diyagram, enstantene, ISO/ASA, objektif, sensör, odaklanma teknikleri, ışık ve kompozisyon, dosya formatları hakkında bilgiler, fotoğrafçılığın türleri, çekime yönelik teknik çalışmalar, uygulamalı alıştırmalar, fotoğraf makinasının yardımcı öğeleri gibi eğitimleri de alacağınız fotoğrafçılık kursunda kendinizi geliştirebileceğiniz gibi yeni bir hobi edinme olanağına da sahipsiniz. Bazı kurslarda eğitim sürecinde Photoshop ve Illustrator dersleri de ilave edilebilmektedir.
Nasıl bir fotoğraf makinesi almalıyım?
Öncelikli olarak, satın alacağınız fotoğraf makinesinin ihtiyaçlarınızı karşılayacak niteliklere sahip olması gerektiğini unutmayınız. Pahalı bir makine, her zaman için istediğiniz özellikleri barındırmayabilmektedir. Bu konuda profesyonel fotoğrafçılardan da yardım almanız mümkün. Satın alacağınız fotoğraf makinesinin iyi bir fotoğraf kalitesi, hızlı netleme özelliği, saniye çektiği fotoğraf karesinin fazla olması, manuel çekim özelliklerinin maksimum düzeyde olması, elinize tam oturması, sağlam bir gövdeye sahip olması gibi kriterleri göz önünde bulundurmalısınız.
Fotoğraf makineleri hakkında hiçbir bilgi sahibi olmayan kurs katılımcıları için eğitmenlerinin tavsiye ettiği ürünleri satın almaları, iyi bir seçim olacaktır.
Fotoğrafçılık kursu fiyatları
Fotoğrafçılık kursunun sağladığı iş olanakları nelerdir?
Fotoğrafçılık kursunda alacağınız eğitimle hem iş yaşamınıza hem de okul hayatınıza yönelik profesyonel adımlar atabilirsiniz. Freelance projelerle kendi web sitenizi oluşturarak belirli bir kitleye seslenebileceğiniz gibi, kendi fotoğraf galerinizi açabilme olanağına da sahipsiniz. Yurt dışında eğiminizi kursun sizler için sunduğu fırsatlarla güvence altına alabilir, kurs sonunda sertifika alarak kariyerinize yönelik yeni bir kapı açabilirsiniz. Hobi olarak fotoğraf çekmek isteyen katılımcılara da gerekli eğitimin verildiği kurslarda photoshop dersleri, moda, doğa, düğün fotoğrafçılığı gibi alanlar başta olmak üzere ilgi duyduğunuz alanlara yönelik süreçlere de katılabilmektesiniz.
Nasıl iyi bir fotoğrafçı olabilirim?
Fotoğrafçılık alanında uzmanlaşmak için belirli bir eğitim sürecinden geçmek şarttır. Bu eğitim iç veya dış mekanlarda fotoğraf makinanızla çekim yaparak, profesyonel fotoğrafçıların tekniklerini inceleyerek, kurslara katılım göstererek ve vizyonunuzu geliştirebileceğiniz yöntemlere (seminerler veya Workshop) öncelik tanıyarak gerçekleşebilmektedir. İyi bir fotoğrafçı olabilmek için teknik eğitiminizin belirli bir düzeye ulaşmış olması hem de uygulamalı alıştırmalarla bu süreci pekiştirmeniz gerekmektedir. Kurslarda verilen eğitimle fotoğrafçılığın teorik ve uygulamalı detayları bir arada görebilme olanağına sahipsiniz. Ancak bu sürecin devamlılığını sağlamak için hayal gücünüzü deneyimlerinizle birleştirmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.
Fotoğrafçılık kursuna kimler katılabilir?
Kursa, fotoğrafçılık ile ilgilenen, kendini profesyonel anlamda geliştirmek isteyen herkes katılabilmektedir. Özellikle üniversitelerin fotoğrafçılık bölümünde okumayı hedefleyen, stüdyo açmak ve Freelance projelerle adını duyurmayı hedefleyen, photoshop konusunda uzmanlaşmak isteyen, kısacası, fotoğrafçılığı hem eğitim, hem kariyer hem de hobi amaçlı olarak öğrenmek isteyen herkes kursa katılabilmektedir. Kursa katılmak için fotoğraf makinasına sahip olmanız gerekmektedir. Makina seçiminde kurs eğitmenlerinize de danışabilirsiniz.