Yüzme kursuna kimler katılmalı?
Yüzme, hem bir hobi hem de sportif faaliyetler içerisinde en zorlu branşlardan biri. Bu kursa katılmak isteyen her katılımcının kendine özgü farklı bir nedeni olduğundan söz etmemiz mümkün.
Başta yaz aylarında serinlemek amacıyla gidilen bir kurs olan yüzme kursu, bazı öğrenciler ve katılımcılar için deniz üzerinde kalabilme amacı taşıyor.
Bu kursa su korkusu olan, sportif müsabakalara katılmayı hayal eden, balayı hazırlığı yapan, kısıtlı bir zaman içerisinde tatile gidecek olan herkes katılabilir.
Yüzme kursu, bu alanda kendinizi geliştirebileceğinizi ve yüzmeyi öğrenebileceğinizi garanti etmektedir. Fakat yüzme korkusu, derse katılım düzeyi, sportif yetenekler gibi etmenler göz önüne alındığı eğitimin süresi kişisel gayret ve kararlılığınızla doğru orantılıdır.
Yüzme kursu fiyatları
Yüzme kursunda neler öğreneceğim?
Yüzme kursunda programlar hem teorik hem uygulamalı eğitimlerle, pedagojik formasyona uygun olarak hazırlanır. Başlangıç aşamasında yüzmeyi hiç bilmeyen sporcular için eğitimler verilir, ileri aşamalarda yüzme tekniklerini geliştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirilir, sonraki süreçlerde vücudunun kondisyonunun kazandırılması amacı taşıyan çalışmalar yapılır.
Bu süreçte çalışmalar geniş kapsamlıdır ve her öğrenci için eşit seviyede gerçekleşir. Suya dalış, atlama, sportif yüzücülük dersleri, su ile terapi gibi eğitimlerin de verildiği yüzme kursunda çalışmalar hem gözetmen hem eğitmen eşliğinde yapılır.
Yüzme kursuna kimler katılabilir?
Bu kursta eğitimler çocuklar ve yetişkinler için hazırlanan derslerden oluşur. Yetişkinler için belirlenen yaş aralığı 18-50, çocuklar için belirlenen yaş aralığı 03-12’dir.
Yüzme kursuna katılmak için gerekli olan kişisel malzemeler mayo, bikini ve yüzücü şortu, bone, havlu, terlik, yüzücüler için gözlük olarak belirlenmiştir.
Kursa katılım süreci öncesinde sağlığınız için gerekli evraklara da sahip olmanız şarttır. Bu evraklar kan ve idrar tahlili, çocuk yüzücüler için aşıların yapıldığına dair karne örneği ve sağlık raporu olarak belirtilmiştir.
50 yaşın üzerinde olan yüzücülerin grup dersleri yerine özel yüzme eğitimlerine katılması tavsiye edilmektedir.
Yüzme kursu eğitimi
Bu kursta eğitimler grup çalışmaları ve özel çalışmalardan oluşuyor. Özel çalışmaların ücreti grup çalışmalarına oranla daha yüksek. Eğitimler genellikle bay-bayan karışık gruplara veriliyor ve eğitmen seçiminde çeşitlilik bulunmuyor.
Yüzme eğitimi almak isteyen herkes maksimum 8 kişilik çalışma gruplarına katılarak kendilerini geliştirebiliyor. Kurslara yüzme tekniklerini geliştirmek için katılan sporcular da mevcut. Ücretler, bu öğrenciler için de uygun ödeme kolaylıkları veya döneme özgü indirimler barındırabiliyor.
Özellikle birkaç kişinin aynı anda katılım gerçekleştirildiği kurslarda fiyat farklılıkları göze çarpıyor.
Yüzme havuzları hakkında
Tercih edeceğiniz yüzme kursuna katılmadan önce havuzun hijyenik olup olmadığı hakkında bilgi almalısınız. Bakımı, belirli periyotlarla yapılan yüzme havuzlarını tercih etmelisiniz.
Havuzun başında sizi izleyen bir gözetmenin olmasına ve eğitmenizin bu alanda kendini kanıtlamış eğitmenler tarafından gerçekleşmesine de dikkat etmelisiniz. Yüzme havuzlarının hijyenik olması kişisel sağlığınız için büyük önem taşımaktadır.