Kendo kursu fiyatları
Kendo kursuna kimler katılabilir?
Kursa katılmak için belirlenen özel bir yaş sınırlandırması bulunmamaktadır. Herhangi bir kalp rahatsızlığı bulunmayan, bu öğretinin gerekliliklerini yerine getirebilecek zihin ve beden bütünlüğüne sahip olan herkes kendo kursuna katılabilmektedir. Katılımcılar, kendilerini geliştirmeleri halinde gerçekleştirilen sınavla Dan ve Kyu seviyelerine kadar yükseletebilmektedir.
Kendo kıyafetleri nelerdir?
Kendo kıyafetleri, teri emen kumaştan üretilmiş "Gi" adı verilen bir üst parçadan, "Hakama" adı verilen bir alt parçadan, "Tenugi" adı verilen ve başı saran bir kumaş parçasından ve "Bogu" adı verilen bir zırhtan meydana gelir.
Bogu'nun parçaları şunlardır;
Men: Metal, deri, keçe gibi malzemelerden üretilen kişinin baş ve çevresini korumak için kullanılan parça.
Do: Bambu ve plastikten üretilen gövde korumasıdır.
Kote: Kumaş, keçe ve deriden üretilen bilek ve el korumasıdır.
Tare: Kumaş ve keçeden üretilen, belin alt kısmını koruyan parçadır.
Kendo yapacak kişilerin kullandığı başlıca ekipmanlar, Shinai "bambu kılıç" Bokken veya Bakuten "tahta kılıç" Bokken-Kodachi "kısa tahta kılıç"tır.
Kendo nedir?
Kendo, "ken" kılıç ve "do" yol kelimelerinden oluşan, Uzak Doğu kılıç sanatıdır. Kökeni Japonya'dır. Kişinin kılıç kullanarak kendini geliştirmesi, eğitmesi ve zihnini vücudu ile birleştirmesi gibi esaslara dayanan bu spor, bir kurallar bütününden meydana gelmektedir.
Bu kurallar Kohai/Sempai veya Kenshi'lerin (kılıç kullanan kişiler) vücut yapılarını güçlendirmeyi, onuru ve nezaketi her şeyden üstün görmelerini, kendilerini kararlı bireyler olarak yetiştirebilmelerini ve zihinlerini eğitebilmelerini amaç edinir. Kendo felsefesine göre kişi yaşadığı süre boyunca kendini geliştirmeli ve terbiye etmelidir.