Flamenko gitar kursu fiyatları
Flamenko gitar çalmak zor mudur?
Flamenko gitar hem teknik hem uygulamalı bakımdan zor bir enstrüman olarak bilinmektedir. Gitarın zorluklarını ortadan kaldırabilmek için uzun süreli çalışma programlarına dahil olmak, bu süreç içerisinde düzenli olarak parmak alıştırmaları yapmak gerekebilmektedir. Flamenko gitarın öğrenim sürecinin verimli geçebilmesi için kurs programlarını aksatmamak gerekmektedir.
Ne kadar sürede flamenko gitar çalabilirim?
Kişisel gayret ve yeteneklerinizle doğru orantılı olan flamenko gitar öğrenme süreci ortalama 2 yıl ile 4 yıl arasında değişmektedir. Bu süreci hızlandırmak için bol bol çalışmalı, yeteneklerinizin üzerinde durarak kendinizi geliştirmelisiniz.
Parmak alıştırmalarını, teknik çalışmaları ve parça eşlik uygulamalarını belirli bir düzen içerisinde gerçekleştirmeli, kurs sürecinin ardından size verilen programlara uygun hareket etmelisiniz. İyi bir flamenko gitaristi olabilmek için geçerli olan bu süreç içerisinde verilecek eğitim gelişiminize büyük bir katkı sağlayacaktır.
Flamenko gitar çalabilmenin belirli bir yaşı var mıdır?
Gitar kursuna gelmek isteyen müzisyenler için belirli bir yaş aralığı bulunmamaktadır. Ancak flamenko gitar öğrenme uzun bir zaman dilimini kapsaması nedeniyle erken yaşlarda başlanılacak alıştırma imkanları, öğrenme sürecini hızlı hale getirebilecektir.
Teknik ve uygulama çalışmalarının erken yaşlarda öğrenebilmesi, ileriye dönük hedeflerin oluşturulmasına zemin hazırlarken okulların müzik alanındaki sınavlarında başarılı olabilmenize de olanak tanıyacaktır.
Flamenko gitar kursunda hangi dersler veriliyor?
Haftanın belirli günlerinde, size uygun saatlerde, tek veya gruplar halinde verilmekte olan gitar kursu kapsamında hem uygulamalı hem teorik anlamda pek çok çalışma bulunmaktadır. Bu çalışmalar kişisel yeteneklerin geliştirilmesi ve parça hakimiyeti üzerinedir.
Armoni ve gam çalışmalarının uygulamalı olarak gösterildiği flamenko gitar kursu içerisinde doğaçlamalar, gitar teknikleri, çalgının müzik türleri içerisindeki kullanımı gibi gelişim metotları üzerinde de durulmaktadır.
Başlıca arpej uygulamalarının, ritim bilgilerinin, tremolo, picado, golpe gibi tekniklerin öğretildiği kurs süresince tarantas, tientos, farruca, milango gibi formlara da ağırlık verilmektedir.
İleri seviyelerde şarkılara eşlik edebilme boyutuna ulaşan müzisyenler, çalışmalarını pek çok müzik türü üzerinde pekiştirebilme imkanına sahip olmaktadır.