İlk yardım kursunda neler öğrenebilirim?
İlk yardım kursu olası bir kaza anında veya sağlığı tehdit eden herhangi bir durumda yapılan öncelikli müdahale olarak tanımlanır. İlk yardım kursunda alacağınız eğitimle bu ve benzeri durumlar için hayat kurtarıcı bir adım atabilirsiniz.
İlk yardım kursunda Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı eğitim programına göre çalışmalar gerçekleştirilir. Bebek, çocuk ve yetişkinler için temel yaşam desteği, olayı yeri değerlendirme gibi eğitimlerin içerisinde yer aldığı ilk yardım kursunda olası bir kanama, yaralanma, burkulma ve kırık gibi durumlara özgü uygulamalı eğitimler verilmektedir.
Zehirlenme, solun borusuna bir cismin kaçması, yanık, donma, baş zedelenmeleri, hayvan ısırması, boğulma gibi durumlar için ilk yardım eğitimlerinin de içinde yer aldığı bu kursta yaralıların nasıl taşınması gerektiğine yönelik teknik çalışmalar gerçekleştirilir.
İlk yardım kursu fiyatları
İlk yardımın amacı nedir?
İlk yardımın öncelikli amacı bilindiği üzere hayat kurtarmaktadır. Ancak bazı durumlarda hastaların gidişatı hakkında donanımlı bilgiye sahip olmak durumun kötüleşmesini önleyebilmekte, hasta hayatının risk altına alınmasına engel olabilmektedir. Dolayısıyla ilk yardımın amacı üç adımda tanımlanabilir:
1) Hayat kurtarmak
2) Hastanın durumunun stabil kalabilmesine yardımcı olmak veya kötüye gitmesini engellemek
3) Hastanın iyileşme sürecini hızlandırabilmek
İlk yardım kursuna kimler katılabilir?
İlk yardım, bir hastayı yaşama döndürme sürecinde atılabilecek en önemli adımdır. Dolayısıyla bu adımı atabilmek için alacağınız eğitim, büyük önem taşımaktadır.
İlk yardım kursuna bu konuda bilinçlenmek isteyen, olası bir kaza anında ne yapacağı konusunda eğitim almayı hedefleyen, ilk yardımı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olarak benimsemiş herkes katılabilmektedir.
İlk yardım eğitimciliği kursu tüm sağlık personellerini kapsamaktadır. Temel ilk yardım eğitimine kamu personelleri ve özel kurumlar ve kuruluşlar, standart bir ilk yardım eğitimine ise isteyen herkes katılabilmektedir.