Bilgisayar kursları hakkında...
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayar kullanımı hem sosyal yaşamımızın hem de iş hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Büyük ve küçük ölçekli pek çok firmanın güvenliği bilgisayar sistemleriyle güvence altına alınmakla birlikte eğitim yaşamınızı da bilgisayarın sizlere sunduğu ayrıcalıklara başarı düzeyine ulaştırabilirsiniz.
Günümüzde bilgisayar öğrenmek için kurslara başvuran pek çok kişi yazılım ve donanım hakkında uzmanlaşacak seviyeye erişebilirken, temel bilgisayar eğitimi ile kendini geliştirebilmektedir. 7’den 70’e her neslin ihtiyacı olan bilgisayar kursları, alanında uzman eğitmenlerle sizlere verilen çalışma programlarından oluşmaktadır. Eğlence sektörünü de etkisi altına alan bilgisayarlar sizi, firmanızla ilgili tüm bilgilere tek bir tıkla erişebileceğiniz bir birey haline dönüştürürken, başlangıç seviyesinden uzmanlaşma seviyesine kadar geniş kapsamlı bir eğitim süreciyle de buluşturmaktadır.
Kurs, sizlere sunacağı eğitim programlarıyla M.E.B’in düzenlemiş olduğu bilgisayar kursunda kendi alanınıza yönelik başarılı sonuçlar elde edebilmenize zemin hazırlamaktadır. Bu sonuçlarla birlikte hem iş yaşamınıza hem eğitim hayatınıza yönelik başarılı adımlar atabilirsiniz. Bu başarıyı destekleyen bilgisayar kursu sınav soruları ile daha önceki senelere ait M.E.B tarafından hazırlanan sorulara da göz atabilirsiniz.
Bilgisayar sertifikası ne kadar sürede alınır?
Bilgisayar sertifikası alabilmek için belirlenen süre alacağınız dersin içeriğiyle ve kişisel yetkinliklerinizle doğru orantılıdır. Genellikle 2 ayda bir Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavın sonunda sertifika almaya hak kazanmaktadır. Bilgisayar sertifikası alabilmek için belirtilen minimum eğitim süresi 1 aydır. Bazı kurslarda 160 saatin ardından bilgisayar sertifikası alabileceğiniz gibi eğitim sürecinizi hızlandıracak uygulamalarla kendinizi geliştirme olanağına da sahipsiniz.
Bilgisayar kullanımı
Bilgisayar kursunda verilen eğitim öncelikli olarak bilgisayar kullanımı üzerine verilen derslerden oluşmaktadır. Windows eğitimi olarak da tanımlanan bu süreç içerisinde bilgisayarın temel birimlerinin (fare ve klavye) tanıtılması, öğretilmesi ve işlevleri esas alınmaktadır.
Masaüstünde yer alan simgelerin kullanım amaçlarına, dosya açma ve silme kavramlarına, yeni klasör oluşturma ve pencerelerin kullanımına, görev çubuğu, başlat gezgini, denetim masası, sistem araçları ve donatılar menüsüne yönelik bilgilerin de yer aldığı kurslarda bilgisayarla ilgili başlangıç seviyesinde verilen eğitim sürecine tabi tutulacaksınız. Bilgisayar dersleri içerisinde yer alan bilgiler, Microsoft Office programlarının (Word, Excel, Powerpoint) amaçlarını, içeriklerini ve kullanımı da sizlere sunacaktır.
Bilgisayar kursunda neler öğretilir?
Bilgisayar kursunda verilen eğitim ilgi duyduğunuz alanlara veya iş ve eğitim hayatınıza katkı sağlayacak programlara yöneliktir. Kendinizi geliştirmek için öğreneceğiniz her bilgi sosyal yaşamınıza da büyük bir katkı sağlayacaktır. Freelance projelerde yer almak, firmanızı lider firmalar düzeyine çıkarabilmek, kendi web sitenizi oluşturmak ve yönetimini üstlenmek için bilgisayar kursuna gitmeniz tavsiye edilmektedir. M.E.B onaylı bilgisayar kursu sertifikası alarak pek çok iş yerinde çalışabileceğiniz gibi KPSS sınavında memur atamaları için de bu sertifikaya ihtiyaç duyacaksınız.
Web programlama kursu
Veritabanı mantığını, programlama tekniklerini, sayfa tasarımı oluşturma sürecini, uygulama geliştirme tekniklerini, proje yönetme ilkelerini, web uygulaması yaratabilme ayrıcalığını sizlere sunmaktadır. Genellikle 50 saat ile 60 saat arasında değişen eğitim sürecinin ardından temel düzeyde HTML bilgisini öğrenebilir, kendi web sitenizi tasarlayabilirsiniz.
Grafik tasarım kursu
Grafik tasarımla ilgilenen öğrenciler için verilen grafik tasarım kursu, fotoğraflarınızı düzenleyebilmenize, çizim ve tasarım yapabilmenize, nesneleri etkili bir biçimde kullanabilmenize ve iyi bir grafiker olabilmeniz zemin hazırlamaktır. CorelDraw, Adobe Photoshop, After Effects, Freehand, QuarkXpress gibi grafik programlarını öğrenebileceğiniz kurslar sayesinde matbaa, tekstil, reklam ajansı gibi alanlarda kendinizi geliştirebileceğiniz gibi fotoğraf stüdyolarında da çalışabilirsiniz.
Mimari görselleştirme kursu
Çizim, modelleme ve planlama gibi alanlarda hizmet veren kurs, Autocad, 3D Max, Archicad, Revit, V-Ray, Lumion 3D başta olmak üzere mimari alanda ve 3 boyutlu nesne oluşturma süreçlerinde ihtiyaç duyacağınız eğitimi sizlere sunmaktadır. 3D modelleme ve animasyon oluşturma programı olan 3D Studio Max programı ile film stüdyolarında çalışabilir, animasyon ekiplerinin kadrolarına dahil olabilirsiniz.
Peyzaj, iç mimarlık, inşaat mühendisliği, şehir planlama, elektronik mühendisliği, makine mühendisliği gibi alanlarda çalışabilmek için gideceğiniz mimari görselleştirme kursunun süresi öğrenmek istediğiniz programa bağlı olarak değişebilmektedir.
Bilgisayarlı muhasebe kursu
Muhasebe eğitimi alan, meslek sahibi olmak isteyen ve kendini geliştirmeye hedefleyen öğrencilere verilen bu kurs süresinin öncesinde temel bilgisayar bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. Eya V.8 SQL ve Logo Go Plus gibi programların öğretildiği kurslar, pazarlama, maliye ve satış alanlarında da sizlere gerekli bilgiyi sunmaktadır. Bilgisayar muhasebe kursunda alacağınız eğitimle şirketlerin tüm mali hesaplarını bilgisayar ortamına taşıyabilme imkanına sahip olacaksınız.
Donanım ve teknik servis kursu
Donanım ve teknik servis alanında verilen kurslar bilgisayarınızla ilgili problemleri çözebilmenize ve kendi bilgisayarınıza oluşturabilmenize zemin hazırlamaktadır. Yazılım firmalarında, özel kuruluşlarda, sağlık ve hava yolu kuruluşlarında bilgisayar ekibinin bir parçası olmak için donanım ve teknik servis kursuna gitmeniz gerekmektedir. Elektronik cihazlarda meydana gelebilecek arızalar, parçaların bilgisayara yerleştirilme biçimleri ve monitör, klavye, yazıcı ve tarayıcı sistemlerinden oluşabilecek sorunlara yönelik akılcı fikir üretebilme imkanı sunan donanım kursunun eğitim süresi 80 saat ile 90 saat arasında değişmektedir. Kurs kapsamında birebir ders olanakları da yer almaktadır.
Microsoft office kursu
Excel’de tablo oluşturma, Powerpoint programını kullanarak sunumlar hazırlama, World ile yazı yazabilme incelikleri gibi eğitimler iş yaşamında ihtiyaç duyacağınız temel süreçlerden biridir. Microsoft Office kursunda öğreneceğiniz bilgileri hem sosyal yaşamınıza hem de iş hayatınıza adapte edebilirsiniz. Temel bilgisayar eğitimine sahip olmayı gerektirmeyen kursta ihtiyaç duyacağınız tüm programlar hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz.
SEO kursu
Günümüzde internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte web sitelerinin de önemi artmıştır. SEO kursu ile alanında uzman eğitmenlerden alacağınız dersler, seonun temellerinin öğretilmesi, katılımcıları uzmanlaştırabilmek ve web sitenizin popülerliğini arttırabilmenize yönelik aşamalardan oluşmaktadır. Genellikle 40 saat ile 50 saat arasında değişen eğitim sürelerinin ardından sitenizin ziyaretçi sayısını nasıl yükseltebileceğinize dair bilgiler edineceksiniz.
Android kursu
Uygulama geliştirme yöntemlerinin, Java kullanımın, programlama dillerinin ve tasarım araçlarının öğretildiği Android kursunda pek çok platforma kendi uygulamalarınızı tanıtabilme imkanına sahip olacaksınız. İş yaşamına yeni projeler kazandırabileceğiniz kurs ile oyun dünyasına yönelik başarılı uygulamalar geliştirebilirsiniz.
Network kursu
Telekomünikasyon ve ağ teknolojilerine yönelik Cisco alt yapısının tanıtılmasını ve öğretilmesini amaçlayan kurs sertifika olanağı sunan kapsamlı bir süreçtir. Belirli bir düzeyde İngilizce bilgisini gerektiren kurs ile ağ performansını maksimum düzeye çıkarabilir, Switch ve Router cihazlarının ayarlarını gerçekleştirebilecek seviyeye ulaşabilirsiniz. Wireless, Security, Service Provider, Voice gibi ağ temellerinde uzmanlık gerektiren alanlarda kendinizi geliştirebileceğiniz network kursunda CCNP eğitimine dahil olabilmek için CCNA eğitimini tamamlamış olmak gereklidir.
Bilgisayar işletmenliği kursu
Bilgisayarda kullanımında kendini geliştirmek isteyen kişilere verilen bilgisayar işletmenliği kursu Windows işletim sistemine ve Microsoft Office kullanımına yönelik kapsamlı bir süreçtir. Masaüstü simgeleri, Windows gezgini, denetim masası, internet uygulamaları, dosya işlemeleri, metin biçimlendirme gibi eğitimleri kapsayan kurs sonunda pek çok iş yerinde çalışabilirsiniz.
10 parmak bilgisayar kursu
Zabıt katipliği için yapılan atamalarda öncelikli olarak aranan şartlardan biri 10 parmak klavye kullanımıdır. 10 parmak kursuna gelerek kendinizi geliştirebileceğiniz ve eğitiminize katkı sağlayabileceğiniz süreç içerisinde sizi hızlandırmaya yönelik alıştırmalar yapılmaktadır. Noktalama işaretleri, küçük ve büyük harf kullanımı, rakamlar gibi 10 ve üzeri ders programının bulunduğu kursla birlikte kendinizi profesyonel anlamda geliştirebilirsiniz.