Meslek edinme kursuna neden katılmalıyım?
Meslek edinme kursları, iş arayan kişilere istihdam sağlamak amacıyla açılmış, alanında profesyonel eğitmeler tarafından verilen eğitimleri kapsamaktadır. Kursun amacı, katılım gösteren kişilerin bir meslek edinmesini ve bu alanda kendini geliştirebilmesini sağlamaktır.
Bu amaçla verilen eğitimler her iş dalına ait farklı süreçlerden oluşmaktadır. Kurs sonunda başarılı olan kişiler sertifika alabilme ve bu sertifika ile pek çok iş yerinde çalışabilme olanağına sahip olmaktadır. İş dünyasında meydana gelen açığın kapanmasını da sağlayan meslek edinme kursu ile hem sosyalleşebilmenize hem de mesleğinizle kendinizi geliştirebilmenize zemin hazırlamaktadır.
Meslek edinme kursunda neleri öğreneceğim?
Meslek edinme kursunda öğreneceğiniz bilgiler hem teorik hem de uygulamalı eğitimleri kapsamaktadır. Özellikle el becerilerinizi geliştirebileceğiniz berberlik, bayan kuaförlüğü, güzellik uzmanlığı, pastacılık, dikiş-nakış, el sanatları gibi alanlarda uygulamalı eğitimlerle kendinizi geliştirebilirsiniz.
Teorik bilgilere dayalı olan, emlakçılık, insan kaynakları, kaynakçılık, sigortacılık, tıp sekreterliği, yöneticilik gibi alanlarda ise daha çok teorik eğitimler verilmektedir.
Hayal gücünüzü yeteneklerinizle birleştiren mobilya, fotoğrafçılık, iç mimarlık gibi kurslar hem meslek hakkında teknik bilgiler öğrenecek hem de kendinizi geliştirerek sektörün tercih edilen isimlerinden biri olabileceksiniz.
Meslek edinme kursunun sağladığı olanaklar nelerdir?
Kursa katılım göstererek hem yeni bir iş hayatına başlangıç yapabilir, hem de kendinizi ilgi duyduğunuz alanlarda geliştirebilirsiniz. Genellikle hobi amaçlı kursa katılım gerçekleştiren kişiler, el sanatlarındaki yeteneklerini ön plana çıkarabildikleri gibi, sergi açabilme, oluşturdukları ürünlerin satışını gerçekleştirebilme ve sosyalleşebilme olanağına erişmektedir.
Evinizde geçirdiğiniz vakti değerlendirmek, bu değerlendirme sürecinde bir meslek edinmek için meslek edinme kursuna katılım gerçekleştirebilirsiniz.
Pastacılık kursunda neler öğreneceğim?
Günümüzde meslek edinme kursları içerisinde damak tadına ve el becerilerine güvenen katılımcılara hitap eden pastacılık kursu, geniş kapsamlı bir eğitim süreciyle sizlere profesyonelleşme imkanı sunuyor. Eğitim süreci başlangıç aşamasında kişisel bakım sürecinin ardından sanitasyon ve hijyen, çalışma ortamının hijyenik olması, haşerelere karşı önlem alma, yiyecek hijyeni, bulaşık yıkama, çöp atma gibi teknik bilgilerden oluşmaktadır.
Kursun ilerleyen süreçlerinde pastacılıkta kullanılan temel malzemeler ve bu malzemelerin işlevleri, pasta hamuru, pasta içi malzemeleri, jöle ve şekerlemeler, yaş pasta yapımı, çikolatalar, krema ve sos yapımı, pasta hamurları, şurupları, pasta süsleme teknikleri gibi hem uygulamalı hem teorik kurs süreçlerine dahil olabileceksiniz.
Pastacılık ve kurabiye kursu
Kurs kapsamında verilen eğitim kurabiye ve cupcake yapımı gibi alanlarda da eğitim almanıza olanak tanıyabilmektedir. Bu eğitim sürecinde pastacılık kursunda olduğu gibi kurabiye ve cupcake yapım süreci hakkında bilgi sahibi olabilir ve pastacılık alanında çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz.
Hem çocuklarınıza hem de misafirlerine lezzetli pastalar, kurabiyeler ve cupcake’ler yaparak yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz gibi paketleme ve süsleme gibi süreçlerle kendinizi geliştirebilirsiniz.
Aşçılık kursunda neler öğreneceğim?
Yemek yapmak el becerilerinizi teknik ve uygulamalı alıştırmalarla birleştirerek en iyi tatları oluşturabilmenize imkan tanıyan kapsamlı bir süreçtir. Bu süreçte aşçılık kursunun sizlere kattığı deneyimler hem evinizde hem de dış mekanlarda (cafe, restaurant, otel, okul vb.) sevdiklerinize ve müşterilerinize lezzetli yemekler yapabilmenize imkan tanıyan eğitimlerden oluşmaktadır.
İlgi duyduğunuz mutfak türüne göre (Türk Mutfağı, İtalya Mutfağı, Fransız Mutfağı gibi) yeteneklerinizi keşfedebilmenize, yeni tatlar öğrenebilmenize ve hem göze hem damağa hitap eden yemeklerle kendinizi geliştirebilmenize olanak tanıyan kurslarda eğitim farklı kurlardan oluşmaktadır.
Başlangıç, orta ve ileri düzey aşçılık kursunda edineceğiniz tecrübeler M.E.B onaylı sertifika ile desteklenmektedir. Öncelikli olarak gıda ve iş güvenliğinin yer aldığı yemek kursunda ilerleyen süreçlerde bıçak kullanma, yemeğin pişirilmesi, çorbalar, et kesim teknikleri, balıklar, kuzu ve koyun eti, zeytinyağlılar, jöleler, vejeteryan mutfaklar, makarnalar, ekmekçilik ve pastacılık gibi eğitimlerle süreci tamamlayabileceksiniz. Eğitmenlerinizin sizin için hazırladığı kurs programlarına veya ilgi duyduğunuz alanlara göre de farklılıklar içerebilen yemek kursunda süsleme ve paketleme teknikleri hakkında da bilgi alabileceksiniz.
Hangi aşçılık kursuna gitmeliyim?
Aşçılık kursuna giderken seçiminizi doğru mutfaklardan yana yapmak, büyük bir önem taşımaktadır. Örneğin; deniz mahsullerine ilgi duyan katılımcılar, Uzak Doğu kursuna katılım gösterebilecekleri gibi, makarnalara ve pizzalara meraklı olan kişiler İtalyan Mutfağı’nın inceliklerini öğrenme fırsatı yakalayabilmektedir.
Günümüzde en çok tercih edilen yemek kursları arasında bulunan pastacılık kursu genellikle kadınların ilgisini çekmektedir. Köklerinden vazgeçmeyen ve yemek yapma sürecinin püf noktalarını öğrenmek isteyen katılımcılar için Türklere özgü lezzetli menülerini keşfetme olanağı sunulmaktadır.
İyi bir aşçı olabilmek için...
Aşçılığın en temel prensiplerinden biri de yemek pişirmenin teknik süreçlerine hakim olmaktır. Özellikle farklı mutfak kültürlerine ait püf noktaları bilen, yemeklerinde öncelikle göze hitap edebilen, kullanılacak baharatların ölçüsünü ayarlayabilen, kendini geliştirmeye açık, yemeği tariflerine göre, eksiksiz biçimde hazırlayabilen ve sunuma özen gösteren her birey, iyi bir aşçı olabileceği gibi lezzetli yemeklerle sevdiklerinize özel bir menü oluşturabilmektedir.
Hijyenin maksimum seviyede olması gerektiği aşçılıkta, hem gıdaların hem de mutfağın temizliğine dikkat edilmelidir. Kaliteli malzemelerden yapılan yemekler, el hızının ve kişisel yatkınlıkların neticesine göre lezzetli bir tada ve güzel bir görünüme sahip olacaktır.
Masaj kursunda neler öğreneceğim?
İyi bir masör veya masöz olabilmek için masaj kursunun sizlere sunduğu fırsatları değerlendirebilir, teknik çalışmalarla kendinizi geliştirerek istediğiniz standartlara ulaşabilirsiniz. Kurs kapsamında verilen eğitim anatomi ve fizyoloji dersleriyle başlamaktadır. Bu derslerde vücudun doku ve hareket sistemi, dolaşım, solunum, sindirim, sinir, beş duyu organı ve bu sistemlerin fizyolojik etkileri anlatılmaktadır.
Deontoloji derslerinde masaj konusunda uzmanlaşan kişilere yönelik davranışlar, mesuliyetler ve vasıflar gibi teorik bilgiler hakkında çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Uygulamalı alıştırmalar ve hijyenik etmenler ile pratik eğitimlerin verildiği masaj kursunda öğrencilerin bu alanda uzmanlaşması ve kendileri iş olanağı yaratabilmesi hedeflenmektedir. Bu kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika alma hakkına sahip olmaktadır.
Masörlük kursunun sağladığı iş olanakları nelerdir?
Kursu tamamlayan tüm katılımcılar masör sertifikasına sahip olmaktadır. Masörlük sertifikası alan kişiler; otellerde ve güzellik salonlarında çalışabilmektedir.
Özellikle büyük ve küçük işletmelerce açılan SPA merkezleri, fizik tedaviye yönelik işletmeler, kaplıcalar ve spor salonlarında da çalışabilme imkanı yakalayan masörlük kursu katılımcıları, kendilerini tek bir alanda da uzmanlaşarak geliştirebilmektedir. Kursu tamamlayan kişiler masaj salonlarının bünyesine dahil olarak alanında uzman eğitmenlerden de yardım alabilmektedir.